Útkövetések

Cégünk komplex könyvelési szolgáltatást végez partnerei részére, mely a következő területeket öleli fel:

•    Számvitel – számviteli-, adó és egyéb jogszabályoknak megfelelő analitikus könyvelés. (Vevőszámlák, szállító számlák, bankszámla-forgalom, pénztárforgalmak könyvelése, tárgyi eszközök nyilvántartása, ÁFA analitika készítése, Adóbevallások elkészítése, NAV adófolyószámlák figyelemmel kisérése)

•    Bérszámfejtés (Havi megadott adatok alapján a bérszámfejtés elvégzése, bevallások elküldése, szabadságlisták vezetése, OEP ügyintézés, munkaügy).

•    Hatóság előtti képviselet.

•    Adótanácsadás, konzultáció.

•    Éves beszámoló készítés, könyvviteli zárlat.

•    Szükség szerint: Számviteli politika és egyéb szabályzatok elkészítése, módosítása.


A könyvelési szolgáltatás nyújtása sERPa 3.0 rendszerben, a Megrendelő által papír alapon vagy a törvény által megengedett elektronikus úton átadott könyvelési alapbizonylatok alapján történik. Feldolgozásra kerülnek az analitikus események, megtörténik az egyes bizonylatok kontírozásra, rendszerben történő rögzítése. Elkészítjük a vegyes könyvelési tételeket.
Igény esetén teljesen papírmentes folyamatok megteremtésével még gördülékenyebbé, nyomon követhetőbbé tehetjük a könyvelési bizonylatok átadását, feldolgozását.
 
Bérszámfejtés a sERPa 3.0 rendszerben, a Megrendelő által leadott adatszolgáltatás alapján történik. Magában foglalja a havi rendszeres bérek, bérpótlékok, délutáni és éjszakai pótlékok számfejtését. A havi bérfizetési lista illetve, a NAV felé a járulékfizetési kötelezettségeket tartalmazó lista a tárgyhót követő hó 5-ig elkészítésre kerül. Teljesítjük a havi, negyedéves és éves bevallások elektronikus elkészítését és beküldését. Nyilvántartjuk a szabadságokat, betegszabadságokat, túlórákat, megbízási és napi díjakat. Betegszabadság túllépése esetén, táppénzigényüket elkészítjük az OEP felé.

Amennyiben szükséges, a NAV Igazgatósága előtt, bevallásokkal, önellenőrzésekkel illetve revíziókkal kapcsolatosan elvégezzük a képviseletet.

Az előírások szerint havonta, negyedévente és évente elkészítjük az időszakos bevallásaikat. Összeállítjuk és az Önök hozzájárulásával benyújtjuk ÁFA bevallásukat, figyelemmel követjük az előző időszakban történt ÁFÁ-val kapcsolatos eseményeket, görgetett adó összegét. Elkészítjük cégautó, szakképzési hozzájárulás, innovációs hozzájárulással kapcsolatos bevallásaikat.

A tevékenység ellátásához szakmai tapasztalatokkal rendelkező, regisztrált mérlegképes könyvelő, közgazdász, TB ügyintéző-bérszámfejtő kollégákkal állunk rendelkezésre. Tevékenységünket szakmai felelősségbiztosítás megléte mellett végezzük.